sâmbătă, februarie 13, 2016

The magic of words (90)

Nu am mai postat de mult la această rubrică şi am ales nişte citate dintr-o carte care ne-a impresionat profund pe ambele, este vorba de "Mincinoşii" de E. Lockhart. Nu am reuşit nici eu, nici Alexandra, să îi facem o recenzie atunci când am citit-o, şi regretăm asta. Aşadar ne-am gândit să vă aducem acest titlu în atenţie prin intermediul unor citate preponderent de iubire(că tot se zice că e luna dragostei). Cartea nu este una de dragoste, este complexă, psihologică, mult mai mult de atât, dar riscam să vă dezvăluim informaţii dacă luam alte citate.

Toate drepturile sunt rezervate Editurii TREI. Carte apărută în septembrie 2013. Traducere de Ana-Maria Man.

"Gat era ca pe arcuri. Ca și cum ar fi căutat ceva. Gat era un amestec de contemplare și entuziasm. Ambiție și cafea tare. L-aș fi putut privi la nesfârșit."

"Într-o zi mi-am ridicat privirea spre Gat, cum stătea întins în hamac pe veranda de la Clairmont, cu o carte în brațe, și mi s-a părut, ei bine, mi s-a părut că îmi aparține. Ca și cum ar fi fost numai al meu."

"Venisem aici, pe insulă, dintr-o casă a lacrimilor și falsității și îl zărisem pe Gat, văzusem trandafirul din mâna lui, și în clipa aceea, cu lumina ferestrei pogorându-se asupra lui, merele de pe blatul de bucătărie, mirosul de lemn și ocean în aer, am numit-o dragoste.
Era dragoste și m-a izbit atât de tare, că m-am sprijinit de plasa de țânțari, care încă ne despărțea, ca să mă pot ține pe picioare. Îmi doream să-l ating de parcă ar fi fost un iepuraș, un pisoiaș, ceva atât de special și moale, încât să nu-ți poți desprinde vârfurile degetelor de el. Universul era minunat fiindcă exista el. Eram îndrăgostită de gaura din blugii lui și de mizeria de pe tălpile lui goale, de coaja de la julitura de la cot și de cicatricea care i se înnoda în jurul unei sprâncene. Gat, Gat al meu."

"Nu mai era Gat. Era numai contemplare și entuziasm. Ambiție și cafea tare. Toate astea erau acolo, în pleoapele ochilor săi căprui, în pielea sa catifelată, în buza inferioară împinsă înainte. Exista înăuntrul lui o energie care-i alimenta fiecare fibră."

"Ne uitam la cer. Atât de multe stele, parcă ar fi fost sărbătoare, o ditamai petrecerea a galaxiei, interzisă, care se ținea după ce oamenii fuseseră trimiși la culcare."

"– Pot să te țin de mână? m-a întrebat.
Mi-am pus mâna într-a lui.
– Universul pare uriaș în clipa asta, mi-a zis, simt nevoia să mă țin de ceva.
– Sunt aici."

"M-am uitat la el vreme îndelungată. Fiecare linie a feței lui mi-era familiară și, în același timp, parcă nu-l mai văzusem niciodată."

"M-am aplecat și l-am sărutat.
Mi-a atins fața. Și-a lăsat mâna să coboare de-a lungul gâtului meu și a claviculei. Lumina ferestrei de la mansardă strălucea deasupra noastră. Sărutul nostru a fost dulce și electrizant, 
și timid și sigur, 
înfiorător și exact cum trebuia.
Am simțit dragostea curgând dinspre mine spre Gat, dinspre Gat spre mine.
Eram calzi și tremuram, 
și tineri și bătrâni de când lumea, 
și vii."

"Eu nu-mi pot lua ochii de la el.
Este atât de frumos. Atât de Gat. Îi cunosc arcuirea buzei de sus, umerii puternici. Felul în care își îndeasă tricoul în blugi doar pe jumătate, tenișii lui roși la călcâie, felul în care își atinge cicatricea de la sprânceană fără să-și dea seama că o face."

"Sunt foarte puține lucruri pe care le poți schimba. Trebuie să accepți lumea așa cum e."

Sperăm că v-au plăcut citatele şi vă recomandăm cu mare drag cartea!

2 comentarii:

  1. Cat de mult mi-am dorit si inca imi doresc sa citesc aceasta carte, insa am ales Disparuti in locul ei la momentul respectiv, pentru care, regret putin acum ca citesc aceste fragmente.

    RăspundețiȘtergere
  2. Îmi plac mult cărțile de la Editura Trei, am început să citesc din ce în ce mai mult de la ei, mai ales young adult, chiar dacă n-a prea fost pe gustul meu acest gen de literatură, acum începe să-mi placă.
    p.s am reluat provocarea http://buburuzabia.blogspot.ro/2016/02/inainte-de-culcare-2016.html
    Acum are niște cerințe noi și incitante. :D

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!