duminică, noiembrie 11, 2012

Filme pe care orice iubitor de cărți ar trebui să le vizioneze! (1)

Fie că ne aduc aminte de anumite cărți, sau chiar sunt adaptări ale unor romane celebre, filmele pe care vi le voi prezenta mai jos, fie că sunt apărute recent, sau urmează să apară, ar trebui vizionate de orice împătimit al lecturilor. Nu le-am prezentat într-o anumită ordine, ci cum le-am găsit sau mi-am adus aminte de ele, deci nu este un top. Fiecare are dreptul să își facă propria ierarhie în funcție de preferințele și genurile care le place.
Dând click pe copertele cărților, veți ajunge la descrierile acestora. Sper să vă placă articolul. 

Frankenweenie
Frankeweenie spune povestea lui Viktor Frankestein, un puşti precupat de regie care realizează filme cu monştri ajutat de credinciosul său căţel Bull Terrier, Sparky. Doar că Sparky este călcat de maşină, iar Viktor se trezeşte fără principalul său star. Inspirat de o lecţie de la şcoală (despre impulsurile electrice din muşchi, desigur), Viktor îşi promite să-şi readucă prietenul la viaţă. După ce creează maşinării elaborate şi se foloseşte de puterea unui fulger, puştiul reuşeşte să învie câinele, doar că noul Sparky începe să-i îngrozească pe vecini. Viktor va avea mult de furcă pentru a-i convinge pe cei din jur, în primul rând familia şi prietenii, că Sparky, în ciuda aspectului său înspăimântător, este acelaşi prieten loial de dinaintea "operaţiei".
Regizorul filmului este Tim Burton.
Cărțile de care îmi amintește:
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Ruby Sparks
Ea e scoasă din minţi, dar nu dintr-ale ei, ci dintr-ale lui.
El e un tânăr romancier prizonier în blocajul paginii albe. În timp ce încearcă să-şi găsească inspiraţia pentru a scrie, el află dragostea într-un fel cât se poate de neobişnuit: creează un personaj feminin despre care e convins că se va îndrăgosti de el şi apoi se concentrează să o aducă la viaţă. 
Are dragostea lor vreo şansă?
Cartea de care îmi amintește:
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Hotel Transylvania
Bine aţi venit la Hotel Transylvania, extravagantul hotel de cinci stele al lui Dracula, unde monştrii şi familiile lor se pot simţi în largul lor, fără a fi deranjaţi de oameni. Într-un weekend cu totul special, Dracula i-a invitat pe câţiva dintre cei mai faimoşi monştri ai lumii - Frankenstein cu soţia, Mumia, Omul Invizibil, o familie de vârcolaci şi mulţi alţii - pentru a sărbători cea de-a 118-a zi de naştere a fiicei sale Mavis. Lui Dracula nu i se pare că va avea probleme dacă va comanda în afară mâncarea pentru petrecerea acestor ciudaţi - dar universul său se va prăbuşi când un muritor de rând va pune piciorul pentru prima dată în acest hotel şi... se va împrieteni cu Mavis.
Cartea de care îmi amintește:
Image and video hosting by TinyPic

Anna Karenina 
Povestea care a traversat vremurile explorează puterea de a iubi. Suntem în 1874, în societatea înaltă din Rusia imperială. Plină de viaşă, frumoasa Anna Karenina (Keira Knightley) are tot ceea ce-şi doresc contemporanii săi: este soţia lui Karenin (Jude Law), un oficial de rang înalt căruia i-a născut un băieţel, iar statutul său social este unul la care alţii doar pot visa. După ce primeşte o scrisoare de la fratele său, afemeiatul Oblonski (Matthew Macfadyen), prin care acesta o roagă să vină să-l ajute să-şi salveze căsnicia cu Dolly (Kelly Macdonald), Anna pleacă la Moscova. Pe drum face cunoştinţă cu contesa Vronskaia (Olivia Williams), pe care o condusese la tren fiul său, galantul ofiţer de cavalerie Vronski (Aaron Taylor-Johnson). Când Anna îi este prezentată lui Vronski, între cei doi se produce o atracţie instantanee care nu poate, şi nici nu va fi ignorată.
Anna Karenina este noua adaptare cinematografică în viziunea îndrăzneaţă şi pasională a regizorului Joe Wright, aclamat pe plan internaţional pentru filme precum Atonement, Pride and Prejudice. Adaptat după romanul lui Lev Tolstoi de către laureatul cu Oscar Tom Stoppard (Shakespeare in Love), filmul marchează a treia colaborare a regizorului cu actriţa Keira Knightley, nominalizată la Oscar, precum şi cu producătorii Tim Bevan, Eric Fellner şi Paul Webster.

Cartea după care e realizat:
Image and video hosting by TinyPic

Warm Bodies
Atunci când un zombie extrem de neobișnuit salvează o fată de la moartea iminentă din mâinile anturajului său, povestea lor de dragoste puțin probabilă declanseaza un lanț de evenimente care îl vor transforma pe el, pe amicul său mort, ba chiar lumea lui întreagă neînsuflețită.
Cartea după care e realizat:
Image and video hosting by TinyPic

Carrie
Adolescenta firavă şi aparent lipsită de personalitate Carrie este ţinută de mama sa, Margaret White -  o femeie extrem de religioasă şi de conservatoare – departe de tentaţiile lumii. Asta o face pe fată vulnerabilă în cercul său de cunoscuţi de la liceu, unde este adesea ţinta batjocurii „fetelor rele”, conduse de populara Chris Hagerson (Portia Doubleday).
Profesoara de sport, domnişoara Desjardin (Judy Greer) încearcă în van să o protejeze. Doar o singură colegă, Sue Snell (Gabriella Wilde) se căieşte de acţiune sale crude îndreptate împotriva lui Carrie, aşa că îl roagă pe prietenul său, Tommy Ross (Ansel Elgort), să o invite pe aceasta la bal.
Seara de dans se încheie însă dezastruos pentru tânără, ea căzând din nou pradă unei crude farse, iar momentul o supără atât de rău încât dă frâu liber nou-descoperitelor sale abilităţi telekinetice.

Cartea după care e realizat:
Image and video hosting by TinyPic
Descrierile filmelor și majoritatea trailerelor le-am preluat de pe Cinemagia.

Desigur, mai sunt și filmele despre care v-am mai vorbit, ca City of Bones, Beautiful Creatures, Rubinrot, Breaking Dawn etc, dar despre ele probabil voi face o postare separata altădată. 

Deci, care din filmele/cărțile de mai sus vă fac cu ochiul și de ce?

10 comentarii:

  1. Superba postarea si desigur idea :) Am sa le privesc pe toate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce idee buna de rubrica! De asemenea, cred ca "Intre doua lumi" este un film bun pentru fiecare iubitor de Sf, fantasy sau distopic

    RăspundețiȘtergere
  3. Văăleu! GENIALĂ RUBRICĂ! Nici nu știu la care să mă uit prima dată!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte buna ideea.
    Sincer speram sa vad zilele astea "Hotel Transilvania" la cinema ,din trailer mi s-a parut foarte amuzant si desigur "Warm Bodies"."Carrie" ar putea fi destul de interesant, insa nu sunt asa o impatimita a filmelor de groaza.

    RăspundețiȘtergere
  5. Trebuie sa ma uit la toate dintre ele, mai ales la Hotel Transylvania :))) :>
    Buna idee cu rubrica asta :D

    RăspundețiȘtergere
  6. frumoase recomandari. Vreau sa citesc Fata de hartie, filmul ruby sparks imi face cu ochiul.

    RăspundețiȘtergere
  7. NU. AM. TIMP! Si mor aici! :)) asa o rubrica frumoasa. Trebuie sa revin sa o citesc in detaliu pentru ca acum ma grabesc ca o nebuna. Dar daca tot postez comentariu, as vrea sa vad filmul Hotel Transilvania.. de fapt stii ce? Vreau sa le vad pe toate. Dau bookmarks, si revin. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Prima si ultima imi plac cel mai mult. Nu ma intreba de ce, nici eu nu stiu :)) Doar ca nu stiu, ma atrag mai mult ca celelalte.

    RăspundețiȘtergere
  9. Carrie foarte infricosator trailer-ul si Anna Karenina cu siguranta o sa il vad

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!