vineri, mai 25, 2012

La o ceașcă de vorbă cu un scriitor (22)

De mult nu mi-au mai plăcut așa mult răspunsurile unei scriitoare, cum s-a întâmplat cu Emily White! Ador răspunsurile ei, sunt inedite, mi-a plăcut mult faptul că e amuzantă, iubește sarcasmul ( ca și mine :D), și avem în comun pasiunea pentru Mr. Darcy ;;). Minunăția asta de interviu a stat la Spam vreme bună (God, detest Yahoo!) dar acum că l-am găsit, e vremea să strălucească! Interviul cu Emily m-a făcut să o admir și să îmi doresc cu ardoare să citesc cartea ei, ”Elemental”, prima dintr-o trilogie distopică, deoarece e clar că o persoană așa genială și amuzantă nu a putut scrie decât o carte la fel!
"Elemental" (Elemental Trilogy #1)
Doar pentru că Ella de șaisprezece ani poate distruge pe cineva doar prin intermediul minții ei nu înseamnă că ar trebui să o și facă. Dar ea vrea asta.
  

De zece ani – chiar de când era un mic copil – Ella a fost ținută prizonieră pe o navă spațială. 
Acum că a evadat, are nevoie de răspunsuri.

Cine e ea? 

De ce a fost luată? 

Și cine e băiatul cu ochii verzi și frumoși care îi vânează amintirile?

E Ella profețita Distrugătoare ..sau ea va fi cea distrusă?




 TRAILERUL OFICIAL AL CĂRȚII:
DATE DESPRE AUTOARE:
Iubesc să scriu pentru că personajele mele trebuie să facă orice le spun eu.. MWAHAHAHAHA!
Emily White locuiește în New York, între două din lacurile Great Lakes și câteva urme de zăpadă și gheață. Și-a petrecut marea majoritate din viață fugind de frig, și chiar a stat un an în Iraq, dar acum se mulțumește să plaseze personajele despre care scrie în locuri călduroase și exotice din galaxii îndepărtate. Când nu e la calculator, ea poate fi găsită citind, citind și citind și mai mult.Și când nu face asta, de obicei joacă jocuri video cu soțul ei, sau peek-a-boo cu copii ei, sau se plimbă prin grădina ei, întrebându-se de ce gândacii insist să îi mânânce toate legumele.
Romanul YA Sci-fi de debut al lui Emily White, ELEMENTAL, a apărut in 2012 la Spencer Hill Press.
Și acum veți avea ocazia să vă bucurați și voi de răspunsurile ei minunate, așa cum am făcut-o și noi! Enjoy!
1.Dacă ai putea fi născută în istorie ca oricare persoană faimoasă, cine ai fi şi de ce?
Jane Austen. Încă aș putea face ce iubesc și aș locui în Europa într-un timp așa fermecător plin de tachinări și rochii fancy. În interior, sunt o fată feminină. Oh, pe cine păcălesc? Nu e nimic profund legat de asta! Sunt mai mult decât evident o tânără feminină! :)

2. Poți să retrăieşti orice moment al vieţii tale. Perioada de timp poate fi de doar jumătate de oră, totuşi. Ce jumătate de oră din trecutul tău ţi-ai dori să experimentezi din nou?
Primul sărut cu soțul meu actual.

3. Ai un talent secret în afară de a scrie şi care e acesta?
Pot să merg pe bicicletă fără mâini! Oh, yeah!

4. Descoperi o insulă frumoasă pe care îţi poţi clădi propria societate. Tu faci regulile. Care este prima regulă pe care ai instaura-o?
Oh, da! Asta e ca un vis devenit realitate. Prima (și, desigur, ne neîncălcat) regulă pe care aș instaura-o ar fi interzicerea cremei bătute și a marshmallow-urilor! Acestea niciodată nu vor mai apărea în calea mea! În plus, păianjenii vor trebui uciși la contact.

5. Cineva apare de nicăieri cu o cabină telefonică de călătorit în timp. Poţi să te duci în orice perioadă de timp în trecut. În ce perioadă vei călători şi ce ai de gând să faci când vei ajunge acolo ?
Undeva la începutul secolului 20. L-aș întâlni pe Nikola Tesla. Mi-ar face mare plăcere să vorbesc cu tipul ăla! A fost așa un geniu!

6. Casa ta e în flăcări! Ai destul timp să fugi înăuntru şi să apuci un singur obiect fără viaţă. Nu îţi face griji, cei dragi şi animalele de companie au ieşit în siguranţă afară. Deci care este obiectul pe care ai de gând să-l salvezi din acel infern arzător?
Doamne Dumnezeule, chiar mă întrebi asta?? LOL! Nici nu știu dacă chiar vrei să afli răspunsul. Fie! O să-ți spun! Am o plapumă pe care o am dintotdeauna. Îi are pe Winnie the Pooh și prietenii lui pe ea. Am luat-o cu mine în desfășurarea forțelor din Iraq, în luna mea de miere, oriunde. Fără îndoială, aș lua asta.

7. Dacă ai putea fi oricare personaj fictiv, care ar fi acela ?
Elizabeth Bennet. Așa aș ajunge să fiu cu Mr. Darcy :)

8. Dacă cineva ar scrie o biografie despre tine, care crezi că ar trebui să fie titlul ?
Untitled: The story of a Girl Who Had Something to Say About Everything (Povestea unei Fete Care Are Ceva de Spus despre Orice) . Vedeți Ironia? Eh? Eh? Da, iubesc ironia :P

9. Dacă ai fi un supererou , ce puteri supranaturale ai vrea sa ai ?
Să fiu super puternică! Oh, da, nu fiți păcăliți de acest corp mic. KAPOW!

10. Pleci pe o insulă pustie şi poţi lua doar o singură carte cu tine. Ce carte ai alege? ( în afară de a ta ).
Biblia.

11. Moartea apare. Dar se pare că, Moartea e chiar o entitate de treabă, şi se întâmplă să fie şi într-o stare fantastică. Moartea îţi oferă şansa de a aduce la viaţă un prieten membru al familiei o persoană etc. Pe cine ai aduce înapoi?
Bunicul meu. A fost prietenul meu cel mai bun. Mi-e foarte dor de el.

Nu e Emily una dintre cele mai scumpe autoare ever? <3

THANK YOU EMILY FOR YOUR LOVELY INTERVIEW, AND FOR YOUR GREAT ANSWERS! SORRY FOR POSTING IT SO LATE, MAYBE WE COULD PLAN TOGHETER KILLING YAHOO MAIL FOR THAT!

7 comentarii:

  1. oo da,tipa chiar imi place!
    ce raspunsuri a mai dat:))
    imi place titlul pe care l-ar da biografiei sale:P
    si cartea ei e...wow!trailerul zici ca e al unui film,si chiar imi place:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Am mai vazut coperta carti, dar nu stiam exact despre ce e vorba.. e un subiect destul de interesant:-?..si tare as vrea sa aflu si eu cine e baiatul cu ochii verzi:)) ... raspunsurile chiar mi-au placut:))..mai ales cea cu ultimul obiect pe care l-ai lua in caz de incendiu:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Tipa chiar imi place, la fel si cartea. Pare interesanta. Mi-au placut raspunsurile ei, dar mai ales descrierea cartii deoarece e mai... scurta decat a altora.

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte, foarte draguta autoarea. Se pare ca are un fel de obsesie cu Jane Austen si cartile ei [:))].
    Faza cu paturica pe care ar salva-o din incendiu mi s-a parut adorabilaaaa :x cred ca la un moment dat cu totii am avut o paturica favorta <3

    RăspundețiȘtergere
  5. Mama, da' ce-mi plac interviurile cu scriitoarele/scriitorii . Vreau si eu sa fiu scriitoare. Cine stie? Poate voi fi. Deocamdata trebuie sa incep ficul meu apoi vad ca fac.:))

    RăspundețiȘtergere
  6. scriitoarea este chiar foarte draguta, imi place mult de ea- de asta cred ca-mi va place si cartea :)
    descrierea este foarte frumoasa, coperta este draguta- doar plusuri pentru cartea asta -sper sa apara si la noi cat mai curand!

    RăspundețiȘtergere
  7. autoarea e drguta, coperta e foarte tare

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!