miercuri, ianuarie 04, 2012

"Paranormal" de Kiersten White - Recenzie

Cartea a apărut la Editura CORINTeens şi o puteţi comanda de AICI
Wow..dacă am terminat anul cu una dintre cele mai extraordinare cărţi, cu siguranţă l-am început cu una dintre cele mai energice şi relaxante cărţi. “Supranatural” de Kiersten White mi-a oferit o stare de bine, m-a înveselit şi am citit-o cu mare drag. Mulţumesc  Editurii CORINTeens, pentru carte!
Şi da, recunosc că eram sceptică când am început-o, şi nu mă aşteptam să fie cine ştie ce, dar m-a surprins rău de tot şi mi-a depăşit cu mult orice aşteptări ! E super cartea! Când am citit synopsis-ul ei, aproape era să îmi pun mâinile în cap din cauza multitudinii de fiinţe paranormale care reieşeau că urmează să apară.. vampiri, vârcolaci, silfi, metamorfi.. De obicei sunt sceptică în privinţa acestor cărţi care conţin atât de multe creaturi, de teamă să nu fie prea mult, obositor de citit şi de înţeles. “Paranormal” mi-a dovedit însă că toate prejudecăţile pe care le aveam erau absurde, şi că e o carte incredibil de faină! Totul e bine dozat.. numărul de personaje, acţiunea, suspansul.. 
Orfană fiind, Evie nu a cunoscut altă casă sau altă familie decât Agenţia Internaţională de Securitate pentru Paranormali, locul unde şi lucrează, fiind capabilă să vadă mai presus de farmecele diverselor creaturi supranaturale şi să le aresteze, urmând ca mai apoi acestea să fie protejate de agenţie. A fost obişnuită de mică cu vampiri, vârcolaci, troli, silfi, şi tot felul de alte ciudăţenii, şi a găsit aici o casă, o prietenă bună - Lish, o sirenă simpatică - pe care o veţi iubi, dar cu toate astea s-a considerat mereu doar o fată normală, cu o abilitate specială. Deşi e plină de viaţă, amuzantă, în interiorul ei tânjeşte după lucruri pe care aici nu le poate avea: o viaţă normală şi banală de adolescent, posibilitatea de a merge la un liceu, de a conduce o maşină, de a avea un iubit.
Când un băiat care poate lua înfăţişarea oricui se furişează în Agenţie şi este capturat cu ajutorul eroinei noastre, desigur, care poate citi dincolo de chipul “furat” de tânăr, Evie va începe treptat să fie vrăjită de inteligenţa, farmecul şi adevăratul lui faţă, atât de frumoasă, şi curând se împrietenesc. Lend o face să îşi dea seama că nu este atât de liberă faţă de ceilalţi, cum credea, şi să îşi pună diverse întrebări. Descoperă că nu este chiar..normală, dar nici ce este cu adevărat nu ştie.
Mai ales, trecutul nu îi dă răgaz, iar viaţa ei este constant răscolită de Reth, fostul ei iubit silf, care e misterios, răutăcios, şi nu pare deloc că are de gând să o lase în pace prea curând pe Evie, deoarece..are nişte intenţii ascunse cu ea. Pe deasupra, fiinţele supranaturale încep să moară pe capete, ucise de o forţă necunoscută, şi totodată Agenţiile încep să fie atacate şi distruse. 
Lend şi eroina noastră încep să caute răspunsuri pentru a opri acest măcel, dar cum pot acţiona ei, mai ales când descoperă că cea care aduce moartea arată exact ca Evie.. şi pare imposibil de oprit ?
Personajele sunt atât de drăguţe.
Am adorat-o pe Evie. Este dulce, incredibil de amuzantă, simpatică şi este imposibil să nu simţi o conexiune cu ea. Când a fost singură i-am putut simţi tristeţea, când era geloasă nu mi-am putut abţine să nu zâmbesc. 
Deşi poate să “tăbăcească” fundul creaturilor paranormale, este o fată tipică de şaisprezece ani. Mi-a plăcut faptul că e cochetă, puternică, determinată dar are şi diverse frământări şi îşi doreşte să experimenteze totul ca o adolecentă normală.
Lend e deştept, nostim, misterios, iar dacă nu reuşeşti să te ataşezi de el clar ai o problemă. Am menţionat că pictează, îi face mai ales ei potrete, şi o şi învaţă să deseneze? Cât de sexy să fie asta, nu? Adică, ce v-aţi mai putea dori mai mult de la un băiat? Momentele când lua diverse înfăţişări hilare, gen un chinez, sau un băiat rotofei, pentru a o binedispune pe Evie, sunt preferatele mele.
Reth e..exasperant, în mare parte. Vorbeşte în dodii şi lasă frazele netermiante, apare când nu trebuie, e insistent, uneori e violent şi mă disperă aerul lui de superioritate, însă nu pot să nu recunosc că o ajută pe Evie în diverse momente, şi sub masca aia a lui de duritate şi enigmă, e destul de interesant.
E superbă coperta..de fapt toate din serie sunt, le veţi găsi mai jos. Din cauza copertei mi-am dorit aşa mult să citesc această carte, şi mă bucur din suflet că am ales-o. Dedesubt am pus întâi diverse variante de coperte la “Paranormal”, şi apoi copertele celorlate două volume. 
Trailerul cărţii:

 Eu sunt tristă că e doar o trilogie, şi nu mai am sincer răbdare până apare următorul volum. Vă recomand cu mare drag cartea, atât celor apropiaţi de vârsta lui Evie, pentru că vă veţi transpune în pielea ei cu uşurinţă, dar şi celor mai maturi, vă asigur că vă veţi simţi din nou adolescenţi. Mie mi-a insuflat energie, m-a binedispus, e ca un cocktail plin de viaţă, şi vă asigur că îi veţi savura paginile!

18 comentarii:

  1. saptamana trecuta am terminat de citit cartea,si sunt de acord cu tine...e superba.
    am trimis citate din ea,sper sa fie postate;;):D

    RăspundețiȘtergere
  2. Esti a2a care spune ca e magnifica.. restul nu au prea apreciat-o.. nu stiu de ce.. Insa recenzia e convingatoare si cred ca depinde si de gusturile fiecaruia.
    Ramane de vazut

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca la oricine depinde de gusturi daca ii place o carte sau nu, sau de starea in care e cand o citeste. Eu am citit mai multe recenzii favorabile la ea, si cred cu convingere ca le merita. Pentru o carte de adolescenti, sublinez, publicata la CorinTeens, e ft faina. Sigur, nu poate fi comparata cu "Divergent" sau "Jocurile Foamei" sau mai stiu eu care, pentru ca difera genurile si actiunea, dar cartea luata ca un tot, fara sa fie comparata, e chiar buna!

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesanta recenzia,mi-ar placea sa citesc cartea, o trec pe lista mea interminabila cu carti " de citit".

    RăspundețiȘtergere
  5. O alta carte pe care mi-am dorit-o si sunt complet de acord cu replica Ramonei, si eu am o lista interminabila.

    RăspundețiȘtergere
  6. Tot aud de ea, insa inca n-am avut ocazia s-o si cumpar.

    RăspundețiȘtergere
  7. Interesanta recenzia ta..dar si cartea este foarte interesanta..abea astept volumul 2:X

    RăspundețiȘtergere
  8. imi place recenzia si prima coperta ceva gen ALice in tara minunilor

    RăspundețiȘtergere
  9. Am auzit ca e foarte interesanta cartea. Frumoasa recenzie :d

    RăspundețiȘtergere
  10. pare o carte foarte interesanta , sper sa am si eu ocazia sa o citesc intr-o zi...

    RăspundețiȘtergere
  11. Deocamdata astept sa imi primesc alocatia ca sa mi-o cumpar:P este superba cartea dupa descriere coperta poveste etc.Chiar cred ca mi-o iau.

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu a reusit sa o cumpar, dar sper ca o voi face curand

    RăspundețiȘtergere
  13. Pe tine te-a atras coperta, pe mine titlul: paranormal... cand eram mai copila, eram fascinata de toate filmele de la TV care tratau aceasta tema - de la dosarele X, la alte filme si seriale, unele chiar horror :)Recenzia cartii, formatul ei mai ales, e dupa parerea mea perfect: nici prea mult, nici prea putin, cu poze, trailer, descriere personaje:)

    RăspundețiȘtergere
  14. Ador cartea asta! Si eu mi-am cumparat-o datorita i namre parte datorita copertii. E printre preferatele mele si de aceea ti-am trimis citate din carte , chiar daca ceva mai tarziu decat ti-a trimit Law... (cu vreo 2 luni mai tarziu :)) )

    RăspundețiȘtergere
  15. Superba recenzie <3, chiar mi-a placut mult cum ai prezentat cartea si personajele, asta ma face sa ard de nerabdare, caci am cartea si vreau sa o citesc in curand, desi faptu ca mai am de asteptat pana vine urmatorul volum, ma cam intristeaza :)) stiu cum e sa astepti dupa urmatoarele volume, stiu prea bine si e ...oribil :))

    RăspundețiȘtergere
  16. ador cartea asta!lA SFARSIT AM SI PLANS =)) are tot ce-i trebuie!

    RăspundețiȘtergere
  17. Super cartea <3 Am citit`o de doua ori :D

    RăspundețiȘtergere
  18. Primul lucru care m-a captat la această carte este titlul.Pur şi simplu când citesc,aud,văd chestii de genul "supranatural" fac ochii cât cepele :D.
    Mi-aş dori mult să citesc cartea.Recenzia ta m-a convins şi mai mult :D

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!