miercuri, mai 25, 2011

"Circul Damnaţilor" (Anita Black #3) de L.K. Hamilton - Recenzie

Cartea a apărut la Editura Tritonic şi poate fi comandată AICI.

“Circul Damnaţilor“este al treilea volum al seriei Anita Black, scrisă de autoarea Laurell K. Hamilton.
Cine e Anita Black ? O tânără atrăgătoare, inteligentă, cu simţul umorului, bun detectiv şi într-o formă fizică excelentă, pentru a se putea lupta cu vampiri, licantropi si alte vieţuitoare care de care mai ciudate şi mai puternice. Ar mai fi fost nevoie de ceva pentru ca până şi Stăpânul Oraşului, un vampir suprem rupt din peisajul francez medieval, să fie sedus de Anita? Înconjurată de fenomene şi personaje supranaturale, lucrând într-un domeniu care are directă legatură cu ele, ea pare uneori că aparţine unei alte lumi, iar alteori, incredibil de umană pentru modul ei de viaţă. Remarcabil este modul în care autoarea, Laurell K. Hamilton, reuşeşte să îmbine cu succes elemente de aventură, mister, fantasy, magie, dragoste şi horror.
Ceea ce este adevărat. Dacă înainte Anita era doar o simplă reanimatoare ( trezeşte morţii la viaţă, în formă de zombi ), acum lucrează şi cu Echipa de Cercetare a Evenimentelor Supranaturale Regionale. Investigaţia unei crime făcută de un grup ciudat de vampiri, ce o parcurge împreună cu echipa, o determină să intre din nou în compania lui Jean-Claude, pentru a-i cere ajutorul, ceea ce nu o bucură prea mult pe protagonista noastră, pentru că o întâlnire simplă cu Stăpânul Oraşului, nu se referă la o discuţie de afaceri într-un birou drăguţ. O discuţie cu vampirul care e sedus în totalitate de ea, se anunţă una tumultoasă şi plină de peripeţii.

Circul Damnaţilor este locul unde întâlnirea celor doi se desfăşoară, şi aşa cum a prevăzut Anita, locul nu este unul obişnuit, unde ea credea că lumea vine să vadă elefănţei şi să mănânce vată pe zahăr. Acesta este un circ autentic, fiind conduşi de monştrii. Un loc minunat unde Anita să meargă, nu credeţi?
Aici intâlneşte mulţi monştrii, dar şi persoane misterioase, sau mai bine zis o persoană interesantă, pe nume Richard, care ii face ca tot trupul ei să fie invadat de o căldură pe care nu a mai simţit-o de mult timp.
Însă din fericire pentru noi, şi din nefericire pentru ea, investigaţia, Richard şi Jean-Claude nu sunt toate problemele pe care le are Anita. Pe parcursul cărţii apar multe complicaţii si decizii pe care le ia, având ca si consecinţă alte complicaţii la fel de devastatoare ca primele. Ce pot să spun ? Şi dacă ar vrea, Anita nu s-ar putea plictisi.
O carte care merită citită, nu doar din cauza poveştii în sine, ci şi din cauza modului unic de a scrie al autoarei. Un mod în care protagonista are o relaţie strânsă cu cititorul poveştii vieţii ei.
“ Deştept, chipeş, profesor de biologie la liceu, diplomă în biologia fiinţelor supranaturale, ce puteam cere mai mult ? Dacă-mi lasaţi la dispoziţie un minut, cu siguranţă mai găsesc ceva.”

5 comentarii:

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!